Te open

kamille

Ik ontmoet Daan een paar weken na zijn geboorte en zie een klein mensje dat met grote ogen de wereld in kijkt en te open staat voor alles om hem heen. Zijn moeder vertelt dat alle prikkels van buitenaf binnen komen. Daan reageert dan met ontroostbaar huilen, wat soms ook doorgaat in de nacht. Door het rustig aan te doen, Daan af te schermen en prikkels van buiten te doseren, gaat het beter met hem. Door homeopathische behandeling willen de ouders van Daan hem van binnenuit meer in balans brengen, zodat hij weerbaarder wordt.
Om tot een keuze te komen van het geneesmiddel dat Daan nodig heeft, heb ik met de ouders een consult, waarin we de gevoeligheid op prikkels en de klachten die hieruit voortkomen bespreken. Tijdens de behandeling van kinderen komen ook de zwangerschap en bevalling ter sprake. Voor de bevalling van Daan is moeder opgenomen in het ziekenhuis, waar ze morfine kreeg toegediend. Moeder vertelt dat ze hier direct heftig op reageerde: ‘ik voelde me euforisch, wazig en afwezig; als de morfine was uitgewerkt reageerde ik strijdlustig, kwaad’. Bij het uitzoeken van de juiste homeopathische remedie voor Daan, houd ik er rekening mee dat de morfine zeer waarschijnlijk ook invloed heeft gehad op Daan of zelfs nog heeft.
Al 2 weken na de eerste inname, meldt moeder dat het beter gaat met Daan. Hij heeft minder last van prikkels van buitenaf, maar herstelt ook sneller als er wel prikkels geweest zijn.
Gedurende de maanden die volgen, is het nog een enkele keer nodig om het homeopathische geneesmiddel te herhalen: de verbeteringen zetten geleidelijk aan op alle niveaus door. Als Daan 7 maanden is, sluit ik samen met de ouders de behandeling van Daan af: ‘het gaat hartstikke goed met hem. Daan reageerde overstuur op veranderingen, nu geven nieuwe dingen geen problemen meer; hij slaapt goed en is vrolijk’.

Na 3,5 jaar neemt de moeder van Daan opnieuw contact op: 9 maanden geleden is zijn zusje geboren en sinds een maand gaat hij naar de basisschool. Samen terugkijkend, is hij de laatste maanden geleidelijk terug gevallen: Daan reageert weer gevoeliger op prikkels van buitenaf met druk en uitdagend gedrag en ondanks vermoeidheid is het slapen slechter geworden.
Na inname van het eerder gegeven homeopathisch geneesmiddel, nemen de klachten van Daan opnieuw geleidelijk af en komt hij weer meer in balans.
Daan is een kind dat gevoelig is voor prikkels uit zijn omgeving, maar hij kan nu beter aangeven wat hij nodig heeft om in balans te blijven.

 

 

Share Button