Biografie

Gaandeweg de zoektocht in mezelf, ontwikkelde zich de droom om in mijn eigen praktijk mensen op hun weg naar bewustzijn en genezing te ondersteunen. In de ontmoeting vanuit ieders eigenheid en essentie een stukje meelopen: op een dieper niveau kijken naar klachten, om vervolgens met de ondersteuning van een homeopathisch geneesmiddel terug in balans te komen.

miriam-foto2.png

Vanuit mijn eigen proces kwam ik in aanraking met het werken met familieopstellingen, het raakte me diep. Door het zichtbaar worden van de innerlijke beelden die mij vasthielden in steeds terugkerende patronen, kon ik gaan nemen wat was. Ik ben mij meer verbonden gaan voelen met mijn eigen leven, met mijn plek in het geheel en dat wat ik hier te doen heb.

Na de basistraining familieopstellingen vond ik in de vervolgopleiding Opstellingen met chronische ziekte en ziektesymptomen door Stephan Hausner, de verbinding met mijn werk als klassiek homeopaat.
In 2013 ontwikkelde ik na het overlijden van mijn moeder zelf een chronische ziekte. Ik werd volledig stil gezet. In het proces van ziek zijn en mijn weg naar genezing, vond ik de kracht en de inspiratie om mijn werk een andere richting te geven: de behandeling van mensen met ziekte en chronische klachten.
Steeds opnieuw ervaar ik in mijn werk de enorme potentie van klassieke homeopathie en het werken met opstellingen: mensen in beweging zetten waardoor ze vanuit hun kern weer in balans komen.
Door jezelf te helen, kun jij zijn zoals je bedoeld bent. Je eigen leven is wat jij bijdraagt aan de wereld.

 

OPLEIDINGEN
* 1979-1983      Hogere Beroepsopleiding voor verpleegkundigen
* 1992-1998      School voor Homeopathie
* 2008-2009     Basisopleiding familieopstellingen, – Kitty Vromen
* 2010                Training Opstellingen met ziekte en symptomen, – Stephan Hausner, Bert Hellinger Instituut
* 2018                Training De bewegingen van de ziel, – Wibe Veenbaas Phoenix opleidingen
* 2020                Facilitatorstraining, multidimensionateit in co-creatie, – Joanne van Wijgerden

Jaarlijks volg ik diverse nascholingen om verder door te kunnen groeien in mijn werk en op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen binnen klassieke homeopathie en het werken met opstellingen.