Buikpijn en meer

blow-bubbles-668950_640

Anne is 11 jaar en komt samen met haar moeder naar de praktijk, omdat ze sinds een half jaar iedere dag last heeft van buikpijn. Ze kan daardoor vaak niet inslapen en ligt dan uren wakker; ook haar eetlust is verslechtert en haar ontlasting verandert.
Moeder vertelt dat Anne eigenlijk een enthousiast meisje is, dat met haar volle aandacht opgaat in de wereld om haar heen, ze is aanhankelijk en graag samen met het gezin. Echter de laatste maanden is ze meer in zichzelf gekeerd en lijken dingen langs haar heen te gaan.
Het was niet makkelijk voor Anne om naar de basisschool te gaan; nu ziet ze op tegen de puberteit. Ze zegt bang te zijn dat er conflicten met haar ouders zullen ontstaan en dat ze hierdoor het gevoel krijgt er niet meer bij te horen.
In de eerste week na de inname van een homeopathische remedie welke is afgestemd op de klachten van Anne, volgt een korte verergering van lichamelijke klachten. Als ik 4 weken na inname Anne en haar moeder opnieuw spreek, vertelt ze dat de buikpijn overdag is verbeterd en dat ze op school weer met de gymles meedoet. De buikpijn ’s avonds is er nog, waardoor ze laat in slaap valt. Omdat Anne behoefte heeft aan de nabijheid van haar papa en mama, slaapt ze nu bij hen op de kamer. Ze vertelt dat dit haar een blij en vertrouwd gevoel geeft.
Moeder vertelt dat zij de afgelopen weken in alle klachten een geleidelijke verbetering heeft gezien. Dit betekent dat het niet nodig is om het homeopathisch geneesmiddel opnieuw in te nemen: het genezingsproces is in beweging gezet.
In de maanden die volgen zet de verbetering zich op alle niveaus door: Anne slaapt weer op haar eigen kamer; ze is actief en spreekt meer met vriendinnen af en ook op school gaat het goed. Ze geeft aan zich goed te voelen en helemaal beter te zijn. Een half jaar na de inname van de homeopathische remedie, heb ik nog een keer contact met de moeder van Anne: ‘het gaat goed met Anne, ze zit beter in haar vel en voelt zich zekerder. Ze kan ons wat beter loslaten en wij kunnen haar makkelijker loslaten. Ze gaat meer haar eigen weg en neemt initiatieven. Anne heeft geen buikpijnklachten meer en slaapt goed’. Bij navraag bevestigt moeder dat ook haar eetlust goed is en de ontlasting weer normaal.

Terugkijkend op de behandeling zegt moeder nu: ‘Omdat ik positieve geluiden hoorde over homeopathie, besloot ik voor onze dochter een afspraak te maken. We hadden maandenlang tobben met een ernstige verstopping achter de rug, waarvoor we al een reeks ziekenhuisbezoeken hadden afgelegd. Onze dochter hield veel last van buikpijn, vooral ‘s avonds. Homeopathie sprak mij aan, omdat dit niet alleen gericht is op de lichamelijke symptomen afzonderlijk, maar op lichaam en geest als geheel. De behandeling was prettig en gebeurde zorgvuldig met duidelijke uitleg van Miriam. Als moeder leverde het mij een nieuwe invalshoek op in hoe ik naar de belevingswereld van onze dochter keek en hoe ik haar kon steunen. Er werd een negatieve cirkel doorbroken, stapje voor stapje ging het beter met onze dochter en groeide het vertrouwen dat het goed kwam. Tijdens het genezingsproces (met homeopathische remedie) heeft mijn dochter nog een periode zakjes poeder voor de ontlasting moeten gebruiken, maar na de zomervakantie ging het echt de goede kant op. De klachten zijn vervolgens ruim vier jaar weggebleven’.

Share Button