Klassieke Homeopathie

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die de mens als één geheel beschouwt. Ieder mens heeft zijn eigen unieke frequentie. Door een homeopathisch geneesmiddel in te nemen dat gelijksoortig is aan jouw frequentie, wordt je systeem zich bewust van de onbalans die is ontstaan. Je natuurlijk vermogen om te herstellen komt hiermee in beweging, waardoor klachten kunnen verminderen of verdwijnen. Jij komt van binnenuit weer terug in balans.
Ook bij het gebruik van reguliere medicatie is homeopathische behandeling mogelijk.

 

img_behandelingen

Opstellingen met ziekte en chronische klachten

‘Om echt diep geluk te kunnen ervaren, moet je in harmonie zijn met het leven zoals het werkelijk is’
– Mo Gawdat

In het werken met Opstellingen met ziekte en chronische klachten ga je kijken naar de plek van je klachten in relatie tot je familiesysteem. Ik kom in veel situaties tegen dat ik met mensen terug moet gaan naar hun plek in het gezin van herkomst, omdat daar een blokkade is ontstaan.
Kinderen gaan op onbewust niveau op die plek in het gezin staan, waar zij een onbalans kunnen herstellen die veroorzaakt is door een trauma in het leven van ouders, grootouders of overgrootouders. Elke ingrijpende gebeurtenis die niet gevoeld of gezien kon worden, blijft op onbewust niveau invloed uitoefenen op de mensen in latere generaties. Dit kan mede de oorzaak zijn van het ontstaan van ziekte en chronische klachten.
Het werken met opstellingen geeft inzicht op een diep niveau. Door te kijken naar de verhalen waar iedereen van heeft weggekeken, word je je bewust van de wijze waarop jij gebonden bent aan jouw familie.
De eerste stap is het zichtbaar maken van wat er speelt door jezelf, je klachten en je familieleden met representanten op te stellen. Door de wijze waarop zij een plek in de ruimte krijgen en hun plaats innemen ten opzichte van elkaar worden de dynamieken zichtbaar die verband houden met jouw klachten. Daarna ga ik met jou kijken wat er voor nodig is om een helende beweging in gang te zetten, waardoor jij jezelf kunt bevrijden uit de dynamieken die je vasthouden.
Jij bent de schakel tussen wat was en wat komt. Door de verantwoordelijkheid te nemen voor dat wat er in jouw leven is, maak jij het pad vrij voor jezelf en voor de mensen die na jou komen.

Tijdens een werkdag Opstellingen met ziekte en chronische klachten kunnen 8 tot 10 mensen deelnemen. Samen met de andere deelnemers geef jij vorm aan deze dag: door het inbrengen van jouw vraag en door het deelnemen als representant. Ook als representant wordt jij aangeraakt en kan er een beweging in gang gezet kan worden.
Door het werken met opstellingen ondersteun je de condities in jezelf voor genezing en behandeling.

De werkwijze van opstellingen kan ook gebruikt worden in individuele consulten.

Je kunt je ook aanmelden voor een opstelling zonder verdere behandeling in mijn praktijk.

 

Opstellingen op maat

In een Opstelling op maat sta jij centraal. Tijdens een individueel consult onderzoeken en verdiepen we je vraag, om de essentie van de problematiek waar jij tegenaan loopt in beeld te krijgen. Door middel van het werken met blokjes maken we een eerste aanzet met het systemisch werken en krijg je op een ander niveau zicht in dat wat er speelt. Vaak wordt er dan al een beweging in gang gezet.
We werken daarna verder op een manier die voor jou het meest passend is: door individuele consulten waarin we stappen zetten die aansluiten bij jouw proces of het doen van een opstelling met representanten.
Wanneer jij individueel wilt werken, is het op termijn altijd mogelijk om ook een opstelling te doen.

Na de opstelling bied ik je passende nazorg en hebben we in ieder geval 6 weken na de opstelling telefonisch contact.